Janga tai Janka, tai Jansku, eli siis Janica

Jami 7v 11.10.2010
Blogin takaa löytyypi siis vm89 oleva Etelä-Pohjalainen (vaikka vähän sielä sun täälä on tullutkin asuttua) likka, tai no, vissiin pitäis sanoa jo, että nainen. Asustelen rivarin päätykaksiossa kolmen koiran ja miehekkeeni kanssa.  Eläimet ovat aina olleet mulle tärkeitä, varsinkin koirat. Muitakin harrastuksia on ollut, aika paljonkin, mm yleisurheilu ja karate, mutta ne ovat jääneet aivan taka-alalle verrattuna eläinharrastuksiin. Lukeminen on taas aina ollut ja tulee varmaan aina myös olemaan mun juttuni.
Jamin kanssa mätsärissä. Jami epäedustaa kun pitää tirkistellä narttuja!
Koulutukseltani olen maaseutuyrittäjä, eläintenhoitaja ja myynnin ammattitutkinnon olen myös suorittanut. Työskennellyt olen lähinnä eläinalalla, kuten eläinkaupoissa, eläintenhoidon opettajana, huskytarhallakin hetken ja jonkun aikaa myös henkilökohtaisena avustajana. Tällä hetkellä työskentelen Mustissa ja Mirrissä. Mieleni tekisi jatkokouluttautua, mutta en vielä tiedä mihin sitä suuntaisi?


Olen aina tiennyt, että eläinala on mua varten ja tällä alalla aijon pysyä. En ole tarpeeksi kiinnostunut mistään muusta. Joskus mietin että valokuvaajan ammatti voisi olla kiva, tosin vain jos saisin kuvailla lähinnä eläimiä.. :D


Ella RIP 
Pidän kaikenlaisista eläimistä. Lemmikikseni itselleni en ainakaan tällä hetkellä kuitenkaan himoitse hämähäkkejä tai skorpioneja, vaikka niidenkin hoitaminen on  kyllä tuttua juttua. Todella monista muista lemmikkinä pidettävistä eläimistä sitten haaveilenkin. Haluaisin ison akvaarion, sinikieliskinkin ja muita liskoja, kissan, fretin, siperianmaaoravan, afrikan valkovatsakääpiösiilin, pari lapinlehmää, kaneja, gerbiilejä jne.. 


Tarvaalassa, harjoitteluissa ja töissä on oppinut siihen, että saa hoitaa vaikka jos jonkinlaisia eläimiä ja usein, niin on vähän vaikeuksia oppia tästä kivasta rutiinista pois. Mitään muita, kuin koiria en kuitenkaan aijo ottaa, ennenkuin tiedän vakiintuvani johonkin paikkaan pidemmäksi aikaa ja omaavani hyvät resurssit pitää himoitsemiani eläimiä. Mitään eläintarhaa en aijo laittaa pystyyn, myös siksi aijon miettiä todella huolella lemmikit joita hankin. Vaikka toisaalta, joidenkin mielestä nämä kolme koiraani ovat jo yhtäkuin eläintarha!


Berberinskinkki, tälläisenkin haluaisin! 
Aikaisemmin minulla/perheelläni on ollut mm. kissa,  nelivarvaskilppari, akvaarioita, akaattikotiloita, tuliliskoja, gerbiilejä ja kaikesta tärkeimpänä Ellä sheltti, joka jouduttiin valitettavasti lopettamaan tammikuussa 2006.
Taika <3
Tällä hetkellä minulla on siis lemmikkinä (tuntuupas jotenkin vähäpätöiseltä sanalta!) ainoastaan kolme koiraa, Jami, Taika ja Makia, joista enemmän niiden omilta sivuilta. Koirien kanssa olen harrastanut / harrastan agia, tokoa, koiratanssia, hakua, jälkeä, vetojuttuja, mätsäreitä ja näyttelyitä. Metsästys ja vepe ovat myös kokeiltuja juttuja, vaikkei omien koirien kanssa. Muita koiraharrastuksia olenkin sitten seurannut vain kiinnostuneena sivusta.
Perheelläni on yhteensä kolme shelttiä, joiden kanssa tulee myös touhuttua.


Olipa kerran Eppu, joka rakasti marsuja


Tarvaalan opiskeluajoilta, 2006.

Olen suorittanut Kennelliiton kasvattajakurssin -08 ja Kissaliiton kasvattajakurssin -09. Näiden lisäksi olen käynyt monia muita eläinalan kursseja, mm. hieronta ja koulutusjuttuja, mutta en jaksa lähteä papereita selaamaan, että mitä ne ovat olleet nimeltään ja milloin, joten jäävät nyt laittamatta.


Viimeinen teinivuosi menossa 2010


Ennen elämää, jos niin voisi sanoa, 2005.


Kennel Sleigh Ride's
Olen Keski-Suomen Spitzien perustajajäsen ja toimin puheenjohtajana muutaman kauden. Nyt olen joutunut jättäytymään vain hallituksen jäseneksi, tämä välimatka Keski-Suomeen häiritsee aika paljon osallistumista toimintaan.

Makiaa hakemassa Helmikuu 2011
Elämääni kuuluu myös tälläinen mieheke, josta alussa sanoinkin jo. Mankuksi sitä kutsutaan ja Tarvaalasta opiskeluaikoina sen bongasin.
Lentäjien Juhannus 2011

Mankku ja Jami mei

Mankku ja osa sisaruksiani mökillä

Lisää sisaruksia, jep, meitä on aika paljon!Ja vielä muutamia kuvia koirista...Siskoni sheltti Huli
Äitini sheltti Elli

Isäni sheltti Eppu


Mankun metästyskaveri Karo

Meidän entinen sheltti Ella ja Jami
Mun lauma<3

Tälläinen tyyppi siis löytyi blogin takaa, kuvia tässä esittelyssä nyt oli varmaan ainakin tarpeeksi. Saa kysellä ihan vapaasti jos jotain tulee mieleen, voi jopa olla, että vastaan! :)


2 kommenttia:

  1. Sä kyllä olet Eläinihminen oikein isolla Eellä :)

    VastaaPoista
  2. Niin taidan olla! :D Kaikki aina hokee, että on hyvä kun tietää oman juttunsa ja niin se kai sitten on.. Muut alat eivät kyllä tunnu yhtään niin omilta, kuin tää eläintouhu. :)

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita, myös kritiikki, joten eikun sormet syyhyämään!