maanantai 19. maaliskuuta 2012

Onko se susi?

Ei, ei se ole, se on husky. Kyllä, ihan oikeasti. Joo, kyllä, niitä on myös tämän värisiä ja kaikilla ei ole sinisiä silmiä.


Taika selkeästi suunnittelee syövänsä jonkun kaverinsa!

Selkeä susi!
Tänään taas lenkillä joku vastaantulija loisti älyllään! Halusi pysähtyä silittelemään Makiaa, annoin luvan. Taikakin oli menossa naista kohti ihan rauhassa kävellen, melkein laahustaen ja silti tämä nainen kiljaisee "Apua, en mä sitä sutta halua lähelleni!" Pitäskö itkeä vai nauraa? Makia touhottaa kuin viimeistä päivää, muttei ole yhtään pelottava ja Taika on pelottava kuin mikä, kun rauhallisesti ja ystävällisesti lähestyy. Jännää!

Kerroin, että tämä koira on kyllä siperianhusky ja jos se jotakin tekee, niin yrittää ojentaa tassuaan ja haluaa rapsutuksia, samalla kun pyysin Taikan pois naisen luota. "Oho, se uskoo, voiks noita kouluttaaki muka? Ja mikä husky se on, ku ei oo ku toinen silmä sininen eikä se oo mustavalkoinen tai punavalkoinen, onko se rekisteröity, kuitenkin joku pentutehtailun tulos vai, syökö se nuo muut?"

Selitin sitten varmaan kymmenen minuuttia kuinka huskyjä on vaikka minkä värisiä ja näköisiä ja kyllä, ihan rekisterissäkin olevat voivat olla tämän näköisiä. Huskyt eivät myöskään järestään syö laumansa jäseniä välipalaksi. Tiedä sitten menikö läpi!

Tuntuu, että aina se on joko niin, että ollaan varmoja että Taika on joku koirasusi ja pelottava sellainen, tai sitten se on tosi hieno ja pelottava koira ja se halutaan tyyliin ostaa egon jatkeeksi. Ei ole kerta tai kaksi kun Taikaa on yritetty ostaa noin kymmenen sekunnin tutustumisajalla, mitä ihmeen koiran hankkimista tuollainen on? :D

Jamista taas aina ollaan varmoja, että se rakastaa kaikkia, onhan se niiiin söpö! Ja millään ei voida uskoa, että sitä ei kannata kaikkien lähestyä tai tulee hammasta, mikä siinä on niin vaikea tajuta, jos ihan suoraan ja suomeksi asian kertoo? Koira murisee ihan hulluna ja silti ihmiset vaan lähestyy, "Voi kun se on niiiin söpö!".Tämän näköinen koira ei voi olla vihainen!

Makian taas on aina automaattisesti yhtä viisas kuin Lassie konsanaan ja rakastaa tietysti kaikkia! Onneks Makia kyllä on tähän asti tykännyt kaikista, joten tästä ei ole ongelmia koitunut. Mutta ei se kyllä kivaa ole, jos tyypit vain juoksee koiran kaulaan mitään sanomattaa. Jos koira ei säikähdä, niin minä vähintään!


Ja tässähän on Lassie! :D
Onneksi meillä ei mitään suurempia ongelmia ole koirien "kimppuun" hyökkäilevien ihmisten kanssa ole ollut, mutta jaksaa aina kyllä huvittaa ihmiset jotka tuntuvat tietävän koirasta enemmän kuin itse, vaikka eivät oikeasti ymmärrä edes perusasioita.


Makia oli muuten aika kiva tänään tokoreeneissä, jee! Juoksut tosin ovat pikkuhiljaa tulossa ja se kyllä neidin käyötöksessä jo näkyy.

3 kommenttia:

 1. Heh, no tottakai toi sun susi on niin pelottava, ja tuokin ihan varmasti pentutehtailun tulos kun ei huskynä omista sinisiä silmiä ja on kaikenlisäksi tuon värinen.. hah, jeps... :') Jos itse en jostain rodusta tiedä, niin en ala pätemään ja kertomaan että "kyllä se näin on!" .. :'D Jännä kun jotkut ihmiset oikeasti alkaa väittää vastaan ja vänkäävät vaikka omistajan nyt luulisi tietävän kuitenki paremmin..
  Niin ja eihän pikkukoirat voi tietenkään olla ärhäköitä, ne kun on niin söpöjä ;)
  Aina ei voi ymmärtää ihmisten aivoituksia... :D

  VastaaPoista
 2. Tuttua, niin tuttua, sekä omien isojen että pienten koirien kanssa kerätyn henk.koht. kokemuksen perusteella. Huomattavasti suuremmalla todennäköisyydellä sormilleen saa pieneltä ulkoisesti tyyneltä kuin isolta läyhäävältä koiralta, niin vaikeaa käsitettävää ku tuntuu joillekin olevankin. x)

  VastaaPoista
 3. Taika on ihan selkee susi, ehottomasti! :D Mä en kyllä kans tajua tuota, että aletaan pätemään ihan hulluna vaikkei tiedetä rodusta yhtään mitään..

  Kiva kuulla, että muillaki on samanlaisia kokemuksia tästä asiasta, en oo ainut jonka kohalle on sattunut kaikkia kummallisia tapauksia! :D

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita, myös kritiikki, joten eikun sormet syyhyämään!